Stress= Cravings= Manglende viljestyrke?

Det er ingen tvil om at mat er sterkt forbundet med følelser. Selv sitter jeg med følelsen her nå at jeg Måå ha noe. Men er jeg egentlig sulten? Når jeg kjenner etter så er jeg nok egentlig ikke det. Jeg har jo faktsk akkurat spist. Faktum er at jeg er stressa og ekstremt følelsesmessig involvert i alt jeg gjør akkurat nå. Og straks jeg ikke har hodet helt over vannet begynner jeg å crave på ting...Når jeg er stressa tar den urasjonelle delen av hjernen min over, og jeg tenker egentlig ikke konsekvenser av noen ting som helst der og da. Det er derfor lett å ta det første og beste man finner.

Mat demper følelser i noen sekunder så det er ingen tvil om at det "funker", men man får ikke arbeidsoppgaver gjort, og det er DET jeg må bruke energien på. Det er det indre følelseslivet jeg må ta kontrollen over igjen. Det er der det ligger. Man skylder på ytre faktorer og benytter ytre stimuli for å liksom roe sinnet. Og ja, der funker kanskje i noen sekunder der og da, men ikke lenge... Det eneste som fnker i lengden er å ta fatt på oppgaver man kvier seg for, og jo mer indre kontroll du har, jo mindre har mat og si for følelseslivet.

Det er ingen tvil om at jeg er en av de som spiser når jeg opplever stress. Hvordan takler Du stress forresten? Er du blant oss som har lett for å bli fysen, eller blir mat fullstendig uinteressant? 

Ønsker deg en riktig flott søndag!:) Les mer på SiljeMariela.Com


9 kommentarer // 14.10.2012  @ 16:57 //Mat & Kosthold
Er du i hodet mitt i dag?! Vet ikke hva det er- men urasjonelle tanker sniker seg på, og jeg VILHA SJOKOLADE! Jeg elsker å trøste meg selv med noe godt.. alltid gjort.. er vel derfor de 10 siste kiloene kom også:P men jeg tror jeg kommer til å være veldig fornøyd med meg selv i morgen, hvis jeg ikke sprekker i dag:)

Skrevet av: Renate
17:02 @ 14.10.2012

jeg bruker ofte mat, men har ingen problemer med feks vekta, så jeg lar det bare stå til ;) bortsett fra det er jo meditasjon og venner bra stressmestring :D

Skrevet av: Lovelyliller.com
17:18 @ 14.10.2012

Er visst lik om deg der, stress øker cravingen så til de grader! Utrolig lite praktisk :p God søndag, snuppa!

Skrevet av: Kristine
17:30 @ 14.10.2012

huff.... tenker ikke så mye over det, bare stresser.... :S

Skrevet av: siljesfremgang
17:56 @ 14.10.2012

Oj, kjenner meg godt igjen!!! Akurat som å høre meg det der.

Skrevet av: Michelle ,story of my life!
20:26 @ 14.10.2012

DITTO!! Føler på den akkurat NO! Og skal stå i mot! Tar meg ei speltlompe eg :)

Skrevet av: Lidenskap for ein sunn livsstil
21:03 @ 14.10.2012

samme her.. før var det motsatt.. mistet matlysten! likte det bedre:p så både i dag og i går har jeg spist enorme mengder med frukt for vil ikke gå på sukkersmellen.. hele kroppen verker jo etterpå! sitter litt igjen fortsatt fra inntaket av sjokkis på fredag:p

Skrevet av: therese
00:09 @ 15.10.2012

Hei, jeg lurer på en ting ang intervallene på ellipsemaskinen. Er det meningen at det skal gå fort, eller skal det være ganske tung belastning eller begge deler? Jeg kan ikke løpe på mølla pga problemer med bena, så pleier derfor å gå på ellipsemaskinen. Men den ellipsemaskinen på treningssenteret mitt passer det ikke bra å gå så fort på pga måten den er laget, så jeg tok i stedet for tung belastning (35 som er tungt) og gikk på alt jeg kunne, og belastning 25 med litt roligere tempo i de aktive pausene. Jeg tok også 30 sek på og så 30 av, for jeg rakk ikke å komme i gang ordentlig på 15 sek. Er det ok å endre litt på tiden? :)

Skrevet av: Ann Kristin
01:00 @ 15.10.2012

Får ikke i meg mat når jeg stresser.Mister matlysten eller rett og slett tar meg ikke tid.Passer dårlig siden jeg har lyst å legge på meg noen kilo.Typisk det der,så det kan virke som alt ligger i hodet.Jeg som vil opp i vekt har aldri forstått meg på trøstespising.

Skrevet av: E
09:57 @ 15.10.2012

hits